Καλησπέρα και υγεία σε όλο τον κόσμο!!

Στα παλαιότερα χρόνια που ήμουν πιτσιρικάς και πήγαινα σχολείο, όταν  άνοιγα την τηλεόραση και έπεφτα τυχαία σε κάποια ιατρική εκπομπή με καλεσμένους γιατρούς να ομιλούν για τις εξελίξεις της ιατρικής, τις καινούργιες τεχνικές, τις επιτυχίες τους, τους παρακολουθούσα με δέος και θαυμασμό γιατί πίστευα ότι οι καλεσμένοι είναι οι καλύτεροι του χώρου τους, οι πιο καταξιωμένοι και οι ικανότεροι. Έκανα και εγώ τότε σαν παιδί όνειρα πως κάποια μέρα θα καταφέρω να γίνω μεγάλος γιατρός, με σημαντικές επιτυχίες και αναγνώριση και μέσα στην αφέλεια της ηλικίας έβλεπα στο πρόσωπο αυτών των  ιατρών της τηλεόρασης τον εαυτό μου….αισθανόμουν όπως ο πιτσιρίκος που βλέπει σήμερα τον Ρονάλντο στην τηλεόραση να παίζει μπάλα μπροστά σε 80 χιλιάδες κόσμο και να αποθεώνεται. Μεγάλα παιδικά όνειρα.

Αφού λοιπόν  μεγάλωσα, ολοκλήρωσα τις σπουδές μου και μπήκα στον χώρο εργασίας ως ορθοπαιδικός χειρουργός εκεί κατάλαβα ότι με αρκετά ευρώ στο χέρι εύκολα και ωραία όλα έχουν την τιμή τους και αγοράζονται…δεν κρύβω την μεγάλη εναλλαγή των συναισθημάτων που ένιωσα όταν έλαβα το πρώτο τηλεφώνημα από μεγάλο ιδιωτικό σταθμό που μου πρότεινε να λάβω μέρος ως κεντρικός ομιλητής σε πάνελ ιατρών με θέμα την Χειρουργική της Σπονδυλικής Στήλης. Η χαρά και η υπερηφάνεια βέβαια δεν κράτησε πολύ διότι αμέσως ο κύριος που με κάλεσε ζήτησε και ένα ποσό της τάξης των 1800 ευρώ!!! που θα έπρεπε να προκαταβάλλω προκειμένου να παραβρεθώ στην εκπομπή….Συγνώμη ,είπα,με παίρνετε τηλέφωνο,μου ζητάτε να παραβρεθώ ως καλεσμένος σας και μου ζητάτε και χρήματα  από πάνω??? Γιατρέ μου,μου απαντάει κάποιος με πολύ θράσος από την άλλη  άκρη της γραμμής, εσείς όταν εξετάζετε ασθενείς δεν αμείβεστε??και μένω κάγκελο…Αυτή λοιπόν είναι η πρακτική των Μέσων Μαζικής Παραπληροφορησης, καλούν γιατρούς και ζητώντας ένα μεγάλο και σεβαστό ποσό τους καλούν να μιλήσουν ή να παραπληροφόρησουν τον κόσμο σε εκπομπές με μεγάλη ακροαματικότητα…η χειρότερη και η πιο ελεεινή  μορφή διαφήμισης που προσβάλλει τον ασθενή και την ιατρική επιστήμη με τον χειρότερο  τρόπο. Όλα έχουν τελικά την τιμή τους και με μια αρκετά  μεγάλη  χούφτα ευρώ εύκολα και απλά μπορείς να γίνεις ….Ρονάλντο και να παίζεις μπάλα μπροστά σε 80 χιλιάδες κόσμο που στο τέλος θα σε αποθεώνει….είτε είσαι απλά ο Ρονάλντο είτε είσαι ο  τρίτος αναπληρωματικός  του Οδυσσέα Κορδελιού.

Αποφασισα λοιπόν μέσω της προσωπικής μου σελίδας  να ανεβάζω κατευθείαν κάθε καινούργια  πρόταση συνεργασίας  που μου γίνεται έτσι ώστε να μπορώ και να μπορούμε όλοι να κράζουμε ελεύθερα….

[gview file=”https://drspine.gr/wp-content/uploads/edited_ROTHSTE_GIATRO_MAG_PROT_SYMM_mail.pdf”]

[gview file=”https://drspine.gr/wp-content/uploads/edited_pliromeni-diafimisi-2.pdf”]

Καλό απόγευμα και καλό Σαβατοκύριακο