Η πρεγκαμπαλίνη (Lyrica) αναποτελεσματική στη θεραπεία της ισχιαλγίας

Η πρεγκαμπαλίνη (Lyrica) αναποτελεσματική στη θεραπεία της ισχιαλγίας

Σε συγκριτική μελέτη με placebo, η πρεγκαμπαλίνη δεν έδειξε αποτελεσματικότητα και παρουσίασε πολλές παρενέργειες

Σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύτηκε στο τεύχος Μαρτίου 2017, του ιατρικού περιοδικού The New England Journal of Medicine, η πρεγκαμπαλίνη (Pregabalin), το ευρέως χρησιμοποιούμενο φάρμακο Lyrica είναι αναποτελεσματικό στη θεραπεία της ισχιαλγίας. Παράλληλα αναφέρθηκαν πολλές παρενέργειες κατά την περίοδο λήψης της από τους ασθενείς, από τις οποίες συχνότερη η ναυτία. Η πρεγκαμπαλίνη συνταγογραφείται ευρέως για τη θεραπεία της οσφυοισχιαλγίας και του επίμονου ριζιτικού πόνου, παρόλο που δεν υπάρχουν τεκμηριωμένα στοιχεία ότι είναι αποτελεσματική για την θεραπεία των παθήσεων αυτών. Η πρεγκαμπαλίνη έχει κάποια αποτελεσματικότητα όταν χρησιμοποιείται στην μεθερπιτική νευραλγία και στη διαβητική νευροπάθεια, ωστόσο η παθογένεια του πόνου σε αυτές τις παθήσεις είναι διαφορετική από ότι στον ριζιτικό πόνο στην ισχιαλγία.

To συμπέρασμα της μελέτης είναι ότι η πρεγκαμπαλίνη, δεν μειώνει το πόνο στην ισχιαλγία και δεν πρέπει να συνταγογραφείτε για το σκοπό αυτό.

 

Πηγη: healthloading.com

By |2017-08-25T18:24:19+00:00Αύγουστος 25th, 2017|μέση|Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Η πρεγκαμπαλίνη (Lyrica) αναποτελεσματική στη θεραπεία της ισχιαλγίας